Et lyslenkedilemma

lyslenke

Jeg har lyst på en ny lyslenke nå før jul. En slik som kan være ute i all slags vær. En slik som lyser opp på utsiden av huset slik at jeg kan se den hver gang jeg parkerer bilen og løper inn i huset. Naboen kan se den hele tiden fra sine vindu. Kanskje jeg skulle spørre han om han liker det. Han ser det jo mye mer enn meg. Det er jo han og tilfeldig forbipasserende som burde avgjøre plassering, lengde og styrke. Så hvorfor har jeg egentlig lyst på denne nye lyslenken før jul som jeg nesten aldri ser. Lyslenker er jo fine, men . .. . trenger jeg en til?

Skulle ikke jeg forbruke litt mindre. Skulle ikke jeg delta i å begrense verdens forbruk bittelitt. Kanskje nå er tiden. Kanskje denne ekstra lyslenken er noe jeg ikke trenger. Det er jo ikke antall meter lyslenke som definerer hvor fint jeg har det i julen. Antall meter med lyslenke betyr ikke at huset blir finere. Jeg synes litt for mange har litt for mange meter med lys. Jeg tror kanskje Norge ligger på forbrukstoppen av lyslenker.

Jeg tror jeg dropper den ekstra lyslenka selv om jeg har råd. Jeg er en superrik vestlig mann med hus og bil og hytte og jobb og et loft fylt med ting jeg ikke bruker. Riktignok sorterer jeg alt og tar bussen til jobb og jeg tror det hjelper. Men bare det at jeg bor i Norge betyr jo at jeg er en av verdens verstinger i forbruk. Forbruk av alt. Min måte å leve på opprettholder et veldig høyt produksjonsnivå av lyslenker til jul og jeg er til og med en av dem som slår av lyset i rommet jeg går ut av for å ikke bruke strøm unødvendig.

Det er fint å pynte hus med lys. Men ikke med en kilometer med flomlys.

Jeg tror jeg får en like fin jul uten den ekstra lyslenka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s