Trekk pusten, trekk kortet og gi litt.

blakk_lørdag_tommetanker

Black Friday. Hele klodens elleville deilige kjøpedag. Voksenrussen stormer butikkene. Vi bruker så mye penger at vi tror vi har spart litt. Den sorte fredagen er over oss. Midt i mørketia blir alt ennå mørkere. Faktisk helsvart. Selv om næringen er i ferd med å skyte seg i foten med Black Month, Black Week og Black Tuesday og Black Wednesday.

Men fredag er fortsatt D-dagen. Dette er dagen da både dører og folk går av hengslene. Kredittkort blir varme og kontoer blir tomme. Dagen da vi bruker masse penger på alt vi helt sikkert virkelig trenger.  Kjøp det du vil, men ikke litt til.

Og etter Black Tuesday kommer Blakk Lørdag.

For noen er det Blakk Year. Det er deilig å shoppe nye ting. Men det er også deilig å gi. Bruk også dagen til å gi noen andre en god tanke eller en god mynt inne i all handlegalskapen. Bor du i Kristiansand og senker blikket litt så sitter det noen tiggere i Markens. Med en utstrakt kopp sånn ca. i handleposehøyde. Gi litt, de trenger det. Og pengene vil sannsynligvis gå til noen som ikke har alt de trenger, og som  kanskje aldri får det. De har Blakk Month, Blakk Year og Blakk Week nesten alltid. Men gir du litt får de litt mer. Gi de en lys fredag.

 

“The term “Black Friday” came out of the old Philadelphia Police Department’s traffic squad. The cops used it to describe the worst traffic jams which annually occurred in Center City on the Friday after Thanksgiving.
It was the day that Santa Claus took his chair in the department stores and every kid in the city wanted to see him. It was the first day of the Christmas shopping season.
Schools were closed. Late in the day, out-of-town visitors began arriving for the Army-Navy football game.
Every “Black Friday,” no traffic policeman was permitted to take the day off. The division was placed on 12 hours of duty, and even the police band was ordered to Center City. It was not unusual to see a trombone player directing traffic.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s