Jeg så ikke den komme! Jeg hørte den.

edderkopp1_tommetankerJeg har lurt på hvor kattungene ble av? Hvor er alle skoleelevene? Jeg funderer på hvorfor måkene plutselig forsvant. På hvor alle rådyrene har havnet? Hvor er de? Er det på grunn av total oppvarming? Er de smitta? Er de i karantene etter utenlandsopphold? Er de på videozoombingo? Hvor er alle sammen?

Jeg vet det nå. Jeg har møtt ho. For det er ei ho. Det er en voksen matrone av ei kjerring av norges største edderkopp. Tegenaria atrica. Stor Husedderkopp. Stor hytteedderkopp?

Jeg har en sønn som snek seg til å se filmen Araknophobia før han egentlig burde ha sett den. Siden har han egentlig angret på at han så den. Han er en stor kraftig kar. Modig som oftest. Men ikke i møte med denne lille skapningen kalt edderkopp. Pussig navn egentlig. For det er jo ikke en kopp.

Men jeg møtte altså denne skapningen på stien foran hytta. En usedvanlig stolt representant for arten husedderkopp. Vi ble venner fort. For den innså at jeg var en smule feitere enn den.

Jeg slapp den fri igjen.

Siden har ikke min sønn kommet på hytta.

edderkopp_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s