Hvor langt er det egentlig til Kristiansand fra Hånes?

kristiansandNoen vil hevde at det er akkurat passe. Andre vil kanskje mene at det er langt nok. På den andre siden har vi de som synes det er alt for kort. Det jeg lurer på er hva Hånes-beboerne selv mener. Jeg gikk fra Sørlandssenteret til Rona i dag morges og la merke til det fantastisk flotte og intrikate nye krysset som ferdigstilles. Håneskrysset. Det at alt dette har blitt til mens trafikken har gått som normalt er enten trolldom eller veldig flinke folk. Alt er nytt og fint. Flotte steinmurer. Lekre skiferstablemurer på sykkelstien. Digre blomsterbed og til og med skiltene er nye . Og det var ved et skilt jeg stoppet opp og undret meg. Kristiansand 4 km. Det skinte mot meg i morgensolen. “Snart fremme”, tenkte jeg.. Kun 4 km. Så deilig. Tenk hva et nytt kryss kan gjøre. Jeg bodde i Grovika på Hånes på 80 tallet og den gangen vardet sånn ca 7,5 km til sentrum. Men med dette nye krysset har de altså klart å korte ned reiseavstanden med over 3 kilometer. Fantastisk. Alt de får til nå om dagen.

Dette gikk jeg og tenkte og funderte på helt til jeg kom til Rona. Der så jeg noe som kanskje virket mer reelt. Kristiansand 7,1 km. Skiltet på Hånes er nok bare en dyr skrivefeil, eller et ønske fra Hånesfolket om å være mer bynære.

kristiansand2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s