Tar du sjansen?

pandemix_tommetankerEr dette smittekilden? I en pose i frysedisken på Coop Ekstra på Sørlandssenteret. Og så akkurat der. Der hvor det er ganske mange folk. Jeg blir like kald som disken . . .

Pandemix? Brun ris og grøntsaker. Underlig hva jeg ser og tenker. Først smilte jeg av ordet Pandemix. Så ble jeg litt skremt. For Pandemi er alvorlig. Pandemi benyttes om en sykdom som rammer svært mange mennesker og brer seg ut over et meget stort geografisk område, for eksempel flere verdensdeler. Og så har vi den her, akkurat nå. Pandemien. Pandemien er i Norge. Men så ble jeg litt ettertenksom. Pandemien har gjort noe med vår fellesskapsfølelse. Vi har en felles fiende. Og den kan vi få bukt med om vi opptrer i felleskap. Vi gjør noe for å verne andre. Vi følger de reglene som beskytter alle. Jeg har respekt for andre og vasker hendene. De viser hensyn til meg og står en meter unna. Vi tar et felles ansvar og hoster ikke ut i luften. Vi opplever felleskap og nærhet på avstand. En underlig følelse. Og en litt god følelse også. Får håpe dette hensynet til andre vil overleve pandemien. Og her står jeg altså ved frysedisken i COOP og tenker alt dette. Butikkjeden som  handler om fellesskap.

Allikevel.

Jeg tok ikke sjansen på å kjøpe denne fryste posen med Pandemix.

For hva skjer når den tiner?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s