Pell dæ vekk for søren!

Det er både en oppfordring og en utfordring til alle sammen. Våre foreldre gjorde det og noen gjør det ennå. Men flere burde gjøre det. Pelle seg vekk fra byen og opp i heia. Ut fra Kristiansand og til dalstråka innaførr. Og skal du pelle deg vekk fra sentrum er det lurt å ta med noe du kan pelle med.

Det er blåbbbbbbærtid nå. Eller den er nesten ferdig, men gudd, de henger der ennå på de små heiane våre. Ta turen en mil innover og et par hundre meter oppover og du finner de sikkert. Blåprikkede skog. 2 dager siden nå jeg hadde planer om plukketur. Diverse barnebarn gjorde at jeg ikke kom meg av gårde før klokka 19. Jeg kjørte til Tveit og gikk inn og opp i heia, bare en liten kilometer innover. Klokka var litt over halv åtte. Skumringer begynner snart og dag blir bæra vanskelig å se. Jeg pelte i litt mer en halv time. Tuslet rundt med ræva i været og pelleren i handa. Jeg sikksakket meg innover i skauen mens blåbærene randt inn. Jeg pelte og pelte helt til jeg pelte meg vekk.. Langt utenfor stien. Resultatet ble over 5 liter bær i ei bøtte. Jeg fortsatte helt til det ble nesten mørkt. Med blåfargede hender og tenner dro jeg hjemover med hodelykt i panna.

Heldigvis fant jeg veien ut igjen og nådde bilen i det mørket lukket stien bak meg.

Noen som vet hvor uttrykket Pelle seg vekk, kommer fra. Det passer jo godt til bærplukking. Plukker og ikke følge med hvor du går?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s