41 over par på Sukkevann

Jeg trodde vi skulle på picnic i det grønne. For min venn som kom og hentet meg hadde en sekk full av tallerkener. “Litt mange?” tenkte jeg undrende, for vi var jo bare to. “Hva skal du med så mange?” spurte jeg. “Jeg skal kaste de”, svarte han. Lite skjønte jeg. Men skitt au. Jeg ble med inn til Sukkevann. Det var der vi skulle. “Oi!” “det er en diger utelunsj” tenkte jeg. For bak Sukkevannshallen var det mange folk, unge, gamle, single og familie. Damer og menn. Og alle hadde med seg plastikktallerkener. “Hmmmm.” Men hvor var maten?

Nok en gang tok jeg feil. Tommskalle som jeg er. Jeg kunne bare glemme mat og termos og pølser og bål. Jeg var vitne til den nye folkesporten i Kristiansand; Skjeinebrettgolf, eller Frisbeegolf som det heter på Sørlandsk.

Min kompis hadde tatt meg med på en skogstur med nogo attåt. Vi skulle kaste oss gjennom skogen. 18 hull, eller kurver, skulle treffes med ulike type disker. Han hadde sekken full. Jeg fikk låne et par brett som allikevel hadde sett sine beste dager og vi tuslet av gårde.

Det var vanskelig men gøy. Det er nesten rart hvor ofte et slikt brett søker innover i skogen til høyre eller venstre i stedet for å gå rett fram. Og mitt brett prøvde hele tiden og kutte ned digre furutrær. Null selvinnsikt på det brettet der.

Det er en fin tur og 18 hull tar litt tid. For min del ble det 17 hull. Et av kastene går over åpent Sukkevann. Det er lite lurt for en grønnskolling uten snev av kontroll å forsøke seg der. Diskene synker i tillegg.

Masse lykkelige stønn og jubellyder fra skogen rundt oss. Det var plass til alle. Og litt ventetid sammen med andre brettgale folk er bare koselig.

Har du ikke prøvd ennå så kan det anbefales. Kristiansand Frisbeegolfklubb finner du her; http://kfgk.no/hva-er-frisbeegolf/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s