Takk 2020

Godt nytt år ønskes alle. Jeg har som alle andre opplevd et år uten sidestykke. Kanskje det mest spesielle året i mitt liv. Noen har fått mer tid å rutte med. Andre har måttet redisponere pengebruken. I stedet for sydentur kjøper vi fyrverkeri i år, tenkte kanskje naboen. Et helt år forskjellig fra alt jeg har opplevd før. Og jeg har opplevd det sammen med alle andre. Alle dere. Det finnes vel ikke et menneske på denne planeten som rynker på pannen, ser ut som et spørsmålstegn og sier; “Corona?” Alle de som har jobben med å passe på oss har fått testet sitt yrkesvalg. Og det er jommen meg mange av dem som har gjort det rette valg. Hele verdens helsepersonell har fått kjørt seg i jobben for å passe på oss alle. Dette vår året da jeg skulle få en vattpinne langt oppi nesa, frivillig. Og jeg stod i kø for å få det. Dette var året jeg skjønte hva en kohort var. Dette var året hvor skjem-møter var tingen. Dette var året da Kiwi satte kømerker på gulvet. Dette var året da knær og tær og albuer møttes, men ikke kinn. Dette var året da jeg ikke kunne spille fotball med vennene mine. Dette var året da jeg var permittert helt til Innovasjon Norge banka på døra. Dette var året jeg begynte å gå til jobb. Dette var året jeg fikk mer tid. Dette var året uten flystriper på himmelen. Dette var året da naturen fikk et pusterom. Dette var året da det å holde avstand gav oss et felles ansvar.

2020 var spesielt og vi reiser inn i 2021 med det spesielle med oss. Selv om Trump sier at alt skal bli som før igjen, så tror jeg ikke på han. Jeg tror 2020 har forandret oss alle. Det har vist at vi har et ansvar for hverandre. Og vi har tatt det. Vi har vært flinke. Alle oss. Avstanden har på en måte brakt oss nærmere.

Med ønsker om et godt nytt meningsfylt år til alle. Ta vare på hverandre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s