Juletrevinduet

Dropp plastikk-juletreet i år. Lag et selv. Maya så et julevindu i en blogg. “Det hadde passet fint hos oss i vinduet over sofaen” sa hun til meg. “Vet du hvor vi får kjøpt slike fine juletrær?,” Fortsatte hun. Direkte oversatt; “Lag sånne”.

Og jeg er ikke tung å be når Maya spør. Jeg liker å lage. Jeg for ut i kvisthaugen bak huset. Gikk amok med hagesaksa. Og på hytta hadde vi en tørr bjørkelengde i ved skjulet. Sager har jeg over alt og min lille drill skulle få kjørt seg. Vi hadde først en oppvarmingsjulelagedag med ei på 5 og ei på 10. De kom og lagde juletrær sammen med meg. Ett hver. Det var stas og deres mamma ble glad. Faktisk så glad at hun ville ha flere hun og.

Men Maya spurte først og masseproduksjon ble igangsatt. Tre etter tre vokste opp på benken foran meg. Og dette var kortreist vare. Bortsett fra bjørkebiten var alt fra tomta. Pinner og kongler er alt en trenger, pluss litt ståltråd og en drill med et bor som er like tykt som ståltråden.

Nå har vi et vindu nesten slik som bloggen. Fint ble det.

Jula er i gang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s