Gå på verksted. Selv om du er mann.

Så lå jeg her igjen da. Mann på Akutten på Sørlandets Sykehus. Det er fem år siden sist. Og før det var det fem år siden . Det går i femårsintervaller ser det ut som. Første gang var det jetlag. Andre gang var jeg lemster. Denne gangen vet de ikke hva det er. Men her ligger jeg, en halv liter blod fattigere. EKG ganger 3 og gjennomlyst i røntgenrommet. Her ligger en mann med strekkode om håndleddet. Her ligger jeg, selv om jeg er mann. Og menn blir ikke syke. Menn går ikke til legen. Men jeg tok oppfordringen. Jeg gjør som min venn Ole sier; Gå til legen! Selv om du er mann. Det er jo ingen som ikke går til verksted med bilen når motoren fusker. Hvorfor skal vi da la være å gå til legen når kroppen fusker.

Nå ligger jeg på overvåkinga på Akutten. Ved siden av meg ligger en mann som ikke kom her frivillig. Det var hans kjære som tvang han. Ved å tyvlytte på hans konsultasjon kunne jeg skjønne at han var manne-mann. En som ikke går til legen lett. Han hadde våknet en dag og ikke kunne prate. Ikke kunne sette ord på ting og ganske lam i den ene siden. Men det ble visst bedre så han gikk ikke til lege med en gang, han var jo mann. Det kunne jo gå over. Gjennom samtalen jeg overhørte skjønte jeg at han hadde gode folk rundt seg, som fikk han til sykehuset. Det redda kanskje livet hans.

Selv gikk jeg til legen etter et par uker med vondt i brystet. Han sa det så fint ut men trengte kanskje litt ekspert-tips. Og vipps var jeg på akutten på sykehuset hos ekspertene ikledd munnbind. For et flott helsevesen vi har. Covid test ble tatt. Influensa test ble tatt og ingenting funnet. Ellers har de heller ikke funnet noe. Og jippi for det.

Som mann er det kanskje best å si det med ligninger;

Jeg har fått sjekka forgasseren og drivstoffpumpa og sett til at motoren sviver som den skal. Det er luft i dekkane og trykket er som det skal. Ingen pakninger har røket og ripene i lakken må jeg nok leve med. Karosseriet er litt rustent her og der og kanskje ikke siste modell, men mekanikeren sier at den fortsatt kan svive noen år til.

Så ta bilen til verksted og deg selv til legen om noe fusker.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s