Bestemors hus

Jeg tegnet en gang. Satt på brygga i Valsviga i Korsvikfjorden og tegnet. Det hadde jeg glemt. Men så fant jeg denne i en skuff. Tegningen. Ganske fin egentlig. Brygga var bestemors. Og ovenfor den lå bestemors hus. Et hus med varme. En snill bestemor som spilte kort med oss små. Som var barnevakt når det trengtes. Som satt plaster på ett oppskrubba knær. Som hadde plass til alle. I kjellerrommet hadde hun saft og syltetøy. Ripsbusker og Solbærbusker og epletrær og kirsebærtrær. Hun hadde både hjerterom og husrom, min bestemor. Og hun var smart. Veldig smart. Hun ble rikskjendis en liten stund da hun vant Kvitt eller Dobbelt på NRK hos Gunnar Håberg. Emne; Bibelen. Selv om hun kunne alt i bibelen trykket hun den ikke ned over oss andre. Hun var bare god.

Jeg fant denne gamle tegningen når jeg rydda. Tror jeg tegnet den en gang på 80 tallet. Huset, båten og båthuset finnes ikke lenger. Men minnene er der.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s