Det skal så lite til

Det ble fint til slutt. For slik det var før er det ikke nå. Vi lånte penger og ringte proffe folk. De kan gjøre jobben bra hadde vi hørt. Og det gjorde de. Det var flinke håndverkere som kom og la stein ved siden av stein. De planerte og pakka og gravde og grov. Det så ut som de hadde gjort det før. Det ble så fint at det redda treeren på terningen.

De var flinke og jobba godt. Resultatet av jobbinga var flott. Men vi visste aldri når de jobba. Problemet var at vi ikke visste når de kom og ikke når de gikk. De jobba på i to dager og planerte og slikt. Så var de vekk. De kom ikke neste dag og heller ikke dagen etter. Men så kom de. “Hei”, sa jeg. “Så fint”, sa jeg. 2 timer etterpå var de vekk. Og de var av den hemmelighetsfulle sorten. De sa aldri fra om når de kom og når de gikk. Jeg ringte sjefen deres og spurte når de kom. Han skulle se, sa han, og så kom de. Men for ikke å overraske meg så var de der ikke lenge. Jeg gav uttrykk for min frustrasjon en gang til. Da smilte lykken endelig. De kom 5 stykker og gjorde jobben ferdig. Asfalten og gressplenen kom og ble lagt ut fint.

De hadde lett fått en sekser på terningen om de hadde vært like flinke til å kommunisere som til å lage hage. Men som oppdragsgiver og betaler blir en lett frustrert og misfornøyd når ingen gir beskjed og arbeidstiden deres virker tilfeldig.

Det skal så lite til.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s