Imponerende engasjement på Bragdøya


Jeg lar meg imponere. Og som sørlending er jeg ikke lettimponert. I alle fall viser jeg det ikke. Men i går ble imponert alikvel. Bragdøya leverte. Vi gikk ei runde på om lag 5 km. Opp og ned og sandstrender og mørkets idyller i bunker og bøtter og spann kom til oss. Vi stod på broa over til Langøya og så ålen bukte seg og sjøørreten sole seg i 40.000 hodelyktlumens. Vi stod i stillhet på stedet en russer ble skutt under andre verdenskrig. Over 30 fanger endte sine liv på denne øya. Bragdøya har både mørke og lyse historier. Heldigvis er de lyse flere enn de mørke. Og lyse historier blir til hver dag. Bragdøya Kystlag er Norges største kystlag. De engasjerer unge og gamle, spreke og slitne. Som turvenn er også en fra Bragdøya Kystlag med. Og, hill hill, han har nøkler. Vi fikk se den imponerende låven. Vi fikk se alle de gamle båtene som dyktige pensjonister og båtbyggere og ungdommer fikser opp. Imponerende håndverk og imponerende engasjement. Vi fikk se veven, hvor de vever tepper av ull fra sauene som går på øya. Vi fikk se båtprosjektet som ungdommer fra skolen lager. Vi fikk se saltbua hvor brylluper holdes. Vi fikk se det meste og fikk lagt en historie utenpå det vi så. Så jeg ble imponert.

Takk for turen. Til Bragdøya går rutebåt hele året. Ta turen.

Les mer på www.bragdoya.no

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s