Velferdsordning for Nordsjø-arbeidere

skum_partyfoam_equipment_tommetankerVi har vel alle misunt Nordsjøarbeiderne til tider. De jobber intenst mens de jobber, for så å ha lange friperioder. Lønna er god. Og vel kjent er at de kommer til dekket bord med sjokoladepudding og vaniljesaus til dessert hver dag. Men det fortjener de. De jobber hardt i et manns-dominert miljø. Vekk fra familie over lang tid. Skipet eller plattformen begrenser bevegeligheten. De er på en måte nødt til å like sine kolleger. Det finnes ingen rømningsvei. Derfor er det viktig med organiserte velferdstiltak. supply_boat_foam_tommetankerOg det er de flinke til. Alt fra Yatzy og fluebinding til innebandy. Men litt overrasket ble jeg under et besøk på en av Nordsjøens supplybåter. Velferdstiltakene skal jo fornyes og team building er viktig, bånd skal knyttes. Kameratskap dannes. Det kan jo bli ensomt der ute på havet. Kun de andre gastene å hygge seg med. Men allikevel? Nede i skipet fant jeg ut hvor skapet stod, med utstyret som forbløffet, forundret og pirret meg. De har noe å glede seg til, gastene på dette skipet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s