Den gule runden – kåret til Norges beste skiløype!

Norges Beste Skiløype? Det stod svart på hvitt og den måtte jo bare oppleves. Jeg kunne ikke dra levende fra Nystølkroken uten å ha tatt den Gule Runden. Dette skulle være Norges beste skiløype. Derom strides muligens de lærde skiløpere, men du verden. De som er født med swix mellom beina. Men for en legmann som meg var dette stort. Ei niese har nemlig fått seg ei fin fin hytte på Nesfjellet ovenfor Nesbyen i Hallingdal. Hele 404 kilometer hjemmefra og 1000 meter over havet. Et bra utgangspunkt for minst 1 meter snø under skisålene. Fra hytta er det milevis med oppkjørte løyper. Fra skog til fjell. Godt merka og “trikkeskinner” hele veien. Tror en kan gå i skispor hele veien til Troms herfra. Minst.

Men altså; Den gule rundet. Det starter og ender ved Nystølkroken kafe og hytteutleige. En fin kafe midt i hyttefeltet. Et miniskitrekk for de minste og de dårligste hadde de også. Fra starten går det lett oppover i godt spredt granskog. Bare noen få små kneiker underveis. Løypa er lettgått og siden vi starter på ca 959 moh tar det ikke lang tid før fjellheimen omslutter oss med sin hvite glasur. Det var en fin dag, 3 grader pluss og sol. Vinden som kom hadde vi i ryggen. Høyeste punkt på løypa er 1106 meter, men det finnes avstikker mange steder hvor toppturer venter. Hallingknatten og Trommenatten. Fine navn på fine fjell.

Jeg har ikke gått så mange turer til fjells. Allikevel ser jeg hva som har gitt denne løypa denne fantastiske tittelen.

Det var bare flott. Like fin som mine to turkamerater denne dagen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s