Lykken er ei fiskestang, og ei bøtte med litt tang

lykken_tommetankerlykken2_tommetankerBergnebbenes fascinerende evne til å trollbinde et par barn slo til igjen. Med lufteturene fra i fjor sommer slettet fra minnet biter de på igjen. Med svake krokemerker i kinna svømmer de nå rundt og rundt i vår blå lille bøtte. Der svømmer far og mor, og niese og en fetter. Om litt får de besøk av tante og onkel også i denne oksygenfattige rotunden. Lettere småstressa fyker de rundt i bånn av bøtta mens tangbiter, blåskjell, snegler, rustne spiker og annet forefallende detter ned i hodene deres for at interiøret skal bli koselig. “De må jo ha det bra!” sier 4 åringen i det hun bomber de bøtteinnsatte med en ny neve småstein. Et gammelt krabbeskall finner og veien ned i dypet før barna bestemmer seg for å slippe de fri. Med en 6 årings evne til forsiktighet løftes de ut av bøtta. I bunnen av hoven luftes de godt før vannet i sjøen igjen omslutter dem. Med sine siste krefter krkeker de seg inn under en stein i brygga. 2 ukers rekonvalesens har begynt. Det vil si om ikke det kommer en krok med litt makk på forbi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s