Helt kanonbra i en bra kano

ogge3_tommetanker“Men synker ikke den?”,- utbrøt 7 åringen når vi skulle på tur i kanoen. “Vel, håper ikke det” måtte jeg berolige. “Riktignok blir vi kule i kanoen, men vi trenger ingen kanonkule for det.” Han tok poenget og smilte til bestefar. Vi fikk låne barnebarna på søndag. Innpakket i påstått vanntett regntøy føyk vi opp gjennom skogene i Vennesla. Målet var ogge2_tommetankerOgge Gjesteheim hvor Barnas Turlag i Turistforeningen skulle ha padletur på magiske Oggevann. Jeg har padlet der før noen ganger har jeg lest. Det er så lenge siden nå at jeg ikke husker det. Men nå var vi der. 1 time med biltrøbbel for sent. Alle var padlet fra oss. Med padlekart i handa heiv oss i kanonen, tente lunta og smalt i vei utover, fast bestemt på å finne padlefølget. Sippesur motvind og regn gav uttrykket “trives i det våte element” rom for nye tolkninger. Men alle smilte. oggevann_tommetankerBestefar padla ryggen skakk og barnebarna var i kano for første gang. Vi fant resten etter masse hurtigpadling like før de skulle dra hjem igjen. Men grillen var fortsatt varm og mens vi vinket farvel til de andre vi nettopp traff plukket vi blåbær, så en frosk og grilla laktosefrie pølser i det fri. Vårt vanntette regntøy holdt meget godt på fukten både innenfor og utenpå. Hjemover padlet vi stille. Vi så en beverhytte. Smakte på vannet fra en liten foss. Padlet under jernbanebroen og hørte vannliljene som skrapte under kanoen. I bilen ventet tørt tøy og god stemning. Takk for turen.

 

http://www.ogge.no/oggegjesteheim/

http://www.dntsor.no/index.php?fo_id=1142ogge_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s