Rytmetomm i Lyngdal

endelig_tysk_tommetankerMin søken er over. An, auf, hinter. I det man nesten har gitt opp så er det plutselig bare der. In, neben, über, unter, vor, zwischen. Det du har drømt om og søkt etter i år etter år. På leting etter en sann og reguliert rytme. Etter godlåten. Smektende germanske schlagerakordeontoner.  “Wohin, wohin”,- roper jeg fortvilet og kjenner håpet stilne. I smale smug og brede avenyer har jeg saumfart musikalske utsalg, men funnet at utvalget er heller slett. Men så slår Fru Fortuna til. Tilfeldighetenes underlige sammentreff. (Zufalls seltsamen Zufall). Og det i Lyngdal av alle steder. På Dyrskun i Lyngdal stoppet jeg himmelfallen (vom Blitz getroffen). Der i duskregnet mellom boder som solgte komper (Kartoffelknödel ) og boder som solgte munnharper (Maultrommel) var det en bod som solgte musikk. Min musikk,- endelig. Dager med Schlagerparaden  fra 80 tallet venter. “Vi har mye Tysk musikk!” Ventetiden er over.kirme_musikk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s