Hun sa det med blomster?

en_rose_tommetankeren_rose_er_nedsprungen_tommetankerJeg fikk blomster her en dag. Av en venn jeg har hatt lenge. En venninne egentlig. Kona til en kamerat.  Og det er ikke ofte jeg får blomster så jeg ble så hoppende glad det er mulig for en som går med krykker. Det var en fin bukett. En god bedrings bukett,- trodde jeg.  Roser. En hel haug hvite roser. Kona ble også uvitende glad. Hun satt dem i vann og de lyste opp stua. Vi serverte kaffe og skravla og snakka sjukdom og forferdeligheter en stund før hun gikk. Som den undersøkende type jeg er så sjekket jeg nå hva blomstene betyr. Si det med blomster! ; heter det. Blomster har en symbolsk mening og jeg ville finne ut hva. Og hva hun sa med blomster kom som et sjokk. Rett og slett overrasket. Jeg så ikke den komme. Det er heller ikke sikkert min kamerat helt vil innfinne seg med hva hans kone gav til en annen mann. Jeg regner faktisk med at det andre korsbåndet ryker første gang jeg stiller på trening igjen sammen med han. Og det skjer etter at min kone forståelig nok har kastet meg ut. En bukett hvite roser betyr så langt jeg kan skjønne dette:

Rose: Kjærlighet, livsglede, hemmelighet

Hvit rose: Uskyldig, platonisk kjærlighet, men også jomfruelighet og renhet

Bukett: Rød, hvite og blå blomster betyr å fri

Jeg ble selvfølgelig beæret over hennes ønske om å gifte seg med meg. Siden jeg er lykkelig gift og ønsket å beholde min kamerat som kamerat var jeg i ferd med høflig å takke nei da rosene visnet. Etter bare en dag. Og det var da det gikk opp for meg. Hun sitter sikkert hjemme nå og hyler av latter. Han og. En ondsinnet spøk. Spark en som ligger nede. Fei krykkene vekk fra det ene beinet han har .

En bukett hvite roser som visner etter en dag betyr:

Hei, jeg er glad i deg, håper du blir bedre snart, du er så jomfruelig og ren, skal vi gifte oss og vinne i lotto …….NOT!

Jeg får gå ut å plukke mine egne blomster.

 

Si det med blomster stammer mye fra Tyrkia. Fra en tid hvor kvinner ikke fikk lov til å uttrykke seg verbalt. I stillhet ble det til et kodespråk hvor mange gjenstander hadde spesifikke meninger. Og blomster og planter hadde alle sin hemmelige mening. Her er noen av dem:

Blomstrende meldinger. Blomstenes betydning

Anemone: Smerte ved å skilles, bekymret for kjærligheten
Gladiol: Du sårer meg med din stahet
Iris: Tro, håp, renhet
Lilje: Renhet, uskyld
Narsiss: Du er for egenkjærlig
Nellik: Arroganse, mot, forfengelighet
Peon: Pass deg, Amors piler treffer målet
Pinselilje: Hvorfor leker du med mine følelser?
Prestekrage: Beskjedenhet, ykmykhet, kjærlighet
Primula: Hemmelighet, berøring
Påskelilje: Død, gjenoppstandelse. Er jeg i ferd med å miste deg?
Ridderspore: Elsker du meg oppriktig?
Ringblomst: Dyp sorg og fortvilelse
Rose: Kjærlighet, livsglede, hemmelighet
Solsikke: Hengivenhet, trofasthet
Stemorfiol: Loljalitet, vemod, lykke
Svibel: Fest, ekteskap
Søyleblomst: Ikke la mitt strenge utseende skremme deg bort
Tulipan: Arroganse, forfengelighet
Valmue: Skjønnhet, godt minne
Veronika: Jeg er for beskjeden til å nærme meg, men jeg elsker deg

 

Litt mer

Fargenes- og rosenes betydning

Rød: Jeg lengter etter deg
Mørkerød: Jeg venter på deg
Rosa: Jeg er forelsket i deg og lover deg troskap
Orange: Jeg er din venn
Gul: Du er solen i mitt liv
Hvit: Jeg tror på din kjærlighet og jomfruelighet
Lilla: Jeg ønsker deg lykke og hell
Blå: Jeg lover å bli ved din side til døden skiller oss
Bukett: Rød, hvite og blå blomster betyr å fri

Rød rose: “Jeg elsker deg”
Hvit rose: Uskyldig, platonisk kjærlighet, men også jomfruelighet og renhet
Lilla rose: Symboliserer mistenksomhet og misunnelse
Fersken: “Unnskyld”
Gul rose: “Jeg håper…”
Nyperose (taggete): “Jeg forsvarer deg”
Små røde: “Alt er nytt for meg, gi meg litt tid”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s