Miraklenes tid er forbi

mirakler_tommetankerEt mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse. Mirakler er ting vi ikke forstår. Kanskje vi ikke gidder å forsøke å forstå. Når et bygg raser sammen og noen overlever på underlig vis kaller vi det et mirakel. Men det er jo ikke det. Det kan forklares. Og det er med oss mennesker en underlig iboende ønske om mirakler. At ting hender utenfor vår fatteevne, men som begunstiger oss selv. At noen vinner i lotto er vel neppe et mirakel, – det er enkel matematikk. Og reisen jeg har vært med på, sammen med min kone, kunne inneholdt mange hendelser noen ville kalle mirakler. Men jeg kan ikke kalle det mirakler. Det har vært hard jobbing. Fra Maya og fra andre. Jo mer jeg hører om “mirakler” utført av alternative behandlere og healere, jo mer innser jeg at også disse miraklene har en forklaring. Våre liv har de siste 100 år handlet mye om å forstå ting. Men vi har glemt å innse at ting som bare er, også er virkelige. Det er mye som er virkelig for meg, som andre kaller mirakler. Det er mye jeg ikke forstår her i verden, men jeg kaller det ikke mirakler. Jeg tror vi alle henger sammen, store og små, høye og lave, tykke og tynne, unge og gamle, krabber og maneter, pumaer og pandaer. Vi er en stor organisk helhet som enkelte mennesker har evne til å se, og å være i. Enkelte kan sågar påvirke denne virkeligheten. Skeptikere er det mange av, og skepsis er sundt. Fornektelse ikke. Åpenhet og nysgjerrighet bringer oss videre og kan lære oss å ta i mot det som tidligere ble kalt for mirakler. Det ser heldigvis ut til at miraklenes tid er over. Vi er i ferd med å forstå at forklaring ikke alltid er viktig. Livet blir litt lettere da.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s