Julemarked på Fylkesmuseet!

det_jules_tommetankerfylkesmusset_agder_julemarked_tommetankerI skikkelig surendreiervær hev jeg meg på min stolte ganger av en sykkel og gav meg naturkreftene i vold. Vind i mot, regn i mot, kondis i mot. Det var ikke mye å glede seg over på vei til jobb.

Fra i fjor

Fra i fjor. Foto fra VA Fylkesmuseets nettside.

Men det var helt til jeg kom opp på Kongsgård 1, der hvor fylkesmuseet ligger. Da bredte smilet seg. Og klissklass stod jeg der og gledet meg.  Til søndag. Min vante sykkelvei mellom gamle hus hvor til vanlig spøkelsene herjer var i ferd med å endres. Spøkelsene blir om dagen jaget vekk av nisser. Foran meg hadde “Bygaden” begynt å kle seg i sin fineste julestas. Bodene settes opp og lysene strekkes. Nissene kommer for å spre lys og glede i alles øyne, barn,- som voksne. Det skal lages førjulshygge på museet. Og enten det snør eller ikke, så må dette være det koseligste julemarkedet her i byen. I år med rekordmange utstiller og nisseboder. Og her kan du finne all slags tøy,- syltetøy, verktøy, fartøy, nissetøy, kjøretøy, tull og tøys og litt støy. Alt er der. Og jeg tror nissen er på vei, jeg synes jeg så han. Jeg har vært der før og skal dit igjen. Det er rett og slett bare kos. Ta med noen som er minst en halv meter kortere enn deg og kom. Søndag  30.11.14, kl. 12-16. http://www.vestagdermuseet.no/forjulshygge-pa-kristiansand-museum/#prettyPhoto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s