Spre litt uventet glede i jula!

lei meg_tommetankerJeg har også vært lei meg. Jula er samlingens og ekskluderingens tid. Vi har så god tid til hverandre at vi ikke ser de som er alene. De finnes blant familie og venner og dem vi kjenner. Av alle ting så var det denne varebilen som stod der og var lei seg som løftet frem disse tankene. Jeg har erfart det selv, – ufrivillig alenetid, – og det er ikke godt. Sitte alene når du vet at alle rundt deg er i sammen. Du sitter der og har så lyst til å rope ut og si; Inviter meg! Men du tør ikke. Redd for å trenge seg på. Redd for å få et nei. Redd for at du ikke er god nok. Redd for bussen. Redd for sveisen. Redd for verdensfreden. Redd for alt egentlig. Men om noen hadde spurt? Om noen hadde sett gjennom “Det går fint å være alene” vaset som alenefolk lirer av seg. Om noen hadde spurt. Heldigvis har jeg noen gode venner som har holdt ut med meg og mitt liv. Som har spurt. Som har sett meg. Og takk til dem.

Kjenner du noen som kanskje er litt lei seg akkurat nå. Bruk dagen i dag, eller i morgen, eller i overmorgen til å besøke denne personen. Spre slitt uventet glede. Del ditt rom i romjula. Jeg vet om mange som gjør det. Og alle er gode mennesker. Vær litt god.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s