Genial juletregjenbruk

juletregjenbruk_tommetankerjuletre_gjenbruk 1_tommetankersmågleder_tommetankerEn venn av meg er smartere enn jeg ser ut til. Det er vanskelig å vite om genialiteten hans dukker opp i bedagelighetens navn eller om det rett og slett er et innovativt gen. Men altså,-  enten det er for å slippe å drasse vekk juletreet nå eller ikke, så er det et eksempel til etterfølgelse. Man tager sitt juletre, avpynter det og fjerner det fra stuens varme. Men ikke flytt det langt. Kun noen få meter. Ut av verandadøren og frem til rekkverket. Der utfører man den udåd at du fjerner alle grenene på den ene siden. Flaut for juletreet, – fint for deg. Avkappede grener danderes vakkert  i blomsterbedet. Det nå, så halve, juletreet surres inntil rekkverket på verandaen. Pass på at det plasseres slik at man har fri sikt til det fra stuens lune varme. Og nå kommer det smarte. Man pynter det på nytt. Gjerne lys også. Men denne gangen er pynten små fuglekasser og meiseboller. Meisebollene til min smarte venn er vellaget og selvvlaget, men de kan kjøpes overalt også. Og så står det der. Juletreet,- reused, redecorated, recycled. Nå som et levende vakkert stykke natur. Er du heldig fylles det opp av masse småfugler og sultne katter. Det blir rett og slett koselig. Juletreet lever litt lengre, småfuglene holder seg fine og feite i våre kaldeste måneder. Pluss, pluss og vinn, vinn.

Lage egne meiseboller:

http://villglede.no/?p=1848

http://lykkefryd.blogspot.no/2010/12/gjr-det-selv-hjemmelaget-fuglemat-del-2.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s