Mayas fornemmelse for det abstrakte

julehus_treungen_3_tommetankerjulehus_treungen_tommetankerMange rastløse og forvirrede sjeler har latt seg påvirke av kunstens stilarter. Impresjonisme, pointilisme og surrealisme kombineres med varig svekkede design-evner. Så også for et usystematisk sinn i Treungen. Uten å kjenne vedkommende vil jeg anta at abstrakte kunstneriske uttrykk er viktig i dette hjemmet. Tradisjon og stemning kommer i andre rekke. Det virker som et restlager av fjorårets nyttårsbatterier ble plassert i hagen. Og her snakker vi mengder av eksplosiver med stor sprengkraft. Oppå denne stabelen av mer eller mindre ustabilt fyrverkeri plasseres det som kan krype og gå av lysrekker og falmende julelyspærer. Et differensiert og uharmonisk fargespekter dominerer lysrekkene og vitner om selvvalgt snøblindhet. Etter at kilometervis med lys er lagt oppå sprengstoffet tennes lunta. Et øverdøvende smell senere og vips er all julepynten spredd i hagen. Bare å plugge i kontakten og se;-  Et stykke nonfigurativ abstrakt kunst lyser opp i nattemørket langs riksvei 41. julehus_treungen_2_tommetanker (Samme effekt kan for øvrig oppnås ved å slippe lysrekken fra helikopter fra ca. 3000 meters høyde. De unngår man sprengstoff. )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s