Hyttene synker ned i snøen på Hovden

nedsnødd_hovden_tommetankermaya_hovden_hode_tommetankerDet er så koselig med hytte på Hovden. Komme opp, senke skuldrene, fyre i peisen. Sette over kaffen. Det er en sannhet med modifikasjoner nå om dagen. Min venn Jørgen måtte lage tunell til hytta. Hverken koselig eller med senkede skuldre vil jeg anta. Det er høyt og hærlig og heftig på Hovden for tiden. Bygda ligger i Bykle kommune øverst i fargerike Setesdal. Bortsett fra her da,- her er alt hvitt. Vi er 800 meter over havets overflate (heldigvis med fjell i mellom). Akkurat nå er vi 802 meter over havet, og det stiger. For oss som liker å ha beina godt planta på jorda blir det vondt å puste. Det er rett og slett mye snø. Og av typen kvikk-snø. Det ser ut til at hyttene synker ned i den. Og neste år, når vi snakker om snøen som falt i fjor, vil den sannsynligvis ligge der ennå. Ville vakre Hovden. Snøen pakker oss inn så lunt og flott. Og når jeg er så heldig å få låne min bror sitt krypinn her oppe blir alt så lett. Det eneste jeg trenger å passe på er garasjeåpneren. Han har ingen snøfylt parkeringsplass. Han har parkeringskjeller. Han har leilighet. Så flott, så enkelt. En mister kanskje litt “hyttekos” men spør hvilken som helst hytteeier som kommer opp til fredag om hvor stor kos det er. De fleste hyttene er nå i ferd med å synke ned i snøen. Langsomt glir de dypere og dypere ned. Vinduer og dører dekkes til og nærmeste ledige parkeringsplass er i Valle. Nå har jeg vært en uke på Hovden. Og hvilket sted. Det er snakk om forelskelse. Og ikke bare meg. Maya og. Vi er to som digger dette. Gå på ski med sekk på ryggen til butikken. Heldigvis er løypene godt merket! løypemerking_hovden_tommetankerDet er kos. Og i dag er det meldt store nedbørsmengder og sterk vind. Mange hytter forsvinner nok i dag. Men vi blir her litt til. En gammel Mazda har ikke mye lyst på vanskelige kjøreforhold.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s