Vår vakre vind

vakker_vind_tommetanker“Add wind to favourites. Legg til vind i favoritter”. Kan jeg anbefale en titt på vinden i dag. Enkelte snur kåpa etter vinden, mens andre har vind i seilene. Vinden er en kjær venn og mislikt uvenn for oss mennesker og opptar oss alle. Noen ganger sval og mild som fjær mot varme sommer kinn. Andre ganger uforutsigbar og temperamentsfull som en tenåring med mensen. Enten vi er glad i å være utendørs eller ikke så er vinden der. Den er deilig å ha i ryggen oppover lange slake motbakker når jeg sykler hjem fra jobben. Den er et forbanna helsike å ha i mot når jeg er ute og ror i en pompøs gummibåt med små og myke årer. Vinden blir elsket av kitere og hatet av kvinner på den røde løperen. Tilfeldig kom jeg over en vakker vind på nettet. En digital fremstilling av hvordan det blåser akkurat nå, – over alt. Vakkert laget og beroligende å se på. Anbefales! Klikk på bildet, eller lenka under.

http://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/orthographic=-354.50,53.12,391

EARTH: “A visualization of global weather conditions forecast by supercomputers updated every three hours. Ocean surface current estimates updated every five days. Ocean surface temperatures and anomaly from daily average (1981-2011) updated daily. Ocean Waves updated every three hours.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s