The human factor . . .

dorgefart_tommetanker

Jeg ser et stort engasjement fra det maritime segment. Det gjelder disse velsignede og forbannede vannscooterne. Disse aquadynamiske fremkomstmidlene som har opp mot 300 hk og veier lite. De er vannets motorsykler og ser gøye ut å kjøre. Men hadde jeg hatt 70.000,- + + + hadde jeg kanskje valgt en båt hvor det er plass til mer enn bare meg og en til. Kanskje det bare er meg, men jeg synes det er litt hyggeligere med selskap. Og i radio, TV, aviser og nett går debatten. Vannscootere og båter er like. De burde ikke hatt ulike regler. Kanskje det er noe riktig i det. De er jo begge farkoster som frakter folk på vannet. Båter kan også gå styggfort. Og både båter og scootere kan bli ført av folk som burde holdt seg på land. Men siden jeg er så heldig å bo hele sommeren kun 5 meter fra sjøen ser jeg mye båter og fler og fler vannscootere. Og det er en forskjell. Og det er oss, vi mennesker, vi folk. The human factor. De fleste kjøper ikke vannscooter for å dra på kosetur. De kjøper ikke vannscooter for å dorge. De fleste kjøper ikke vannscooter som nyttefarkost. De fleste blir nok kjøpt som leketøy. Og av alle de vannscooterne jeg har sett forbi hytta er det ingen. Ingen. Ingen som tar det rolig. Det er hestekrefter og fart som gjelder. Fart, spenning og moro. Er det ikke derfor de fleste kjøper vannscooter. Leketøy som går på full guffe hele tiden. Og leke skal vi, det er jo det som er gøy. Men i løpet av sommeren ser jeg mye mer dustekjøring på vannscooter enn jeg ser med båt, ennå det er mye færre scootere enn båter. Og vannscootere og båter burde jo vært sammenlignbare. Hadde det ikke vært for oss. Vi liker å leke.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s