Kaffegrutens mange bruksområder.

kaffegrutens_hemmelighet_2_tommetanker

Mange lurer nok på hvorfor jeg holder meg så ualminnelig godt og hva som er kilden til min ungdommelighet. Hva er hemmeligheten og hvorfor ser jeg egentlig ut som en en og femti åring når jeg faktisk har rundet de femtito. Vel, svaret ligger i peeling. “I cant stop this peeling”, som de sier i Hollywood. Og drikker du kaffe bør du fra nå av legge til side kaffegruten. Den har uant potensial. Sjekk hva den kan brukes til:

1. Fjerner lukt

Sett en skål eller et brett med kaffegrut i nærheten av lukten, for eksempel i kjøleskapet, garderoben eller i boden. Har du lukt på hendene etter å ha laget mat? Gni gruten mellom hendene og skyll av – og lukten er borte.

2. Holder katta borte

Er du lei av at dine blomsterbed er nabokattenes toalett? Strø litt kaffegrut og appelsinskall i bedet eller der de måtte gjøre fra seg. Pus er ikke glad i lukten.

3. Fikser riper

Har du riper i mørke tremøbler? Blad kaffegrut og olje, gni blandingen over og tørk bort.

4. Holder sneglene borte

Syrenivået i kaffegruten gjør at snegler holder seg unna. Så strø gruten over plenen og i bedet.

5. Næring til hagejorda

Kaffegruten er proppfull av næring til jorda og kan erstatte noe av gjødslingen. Erling Fløistad i Bioforsk Plantehelse på Ås har tidligere fortalt til NRK at kaffegruten fjerner ugress.

6. Peeling i dusjen

Hvorfor bruke penger på dyr peelingkrem til dusjen når kaffegrut er «gratis»? Fordelen med gruten er også at den inneholder en del olje, så den smører og skrubber kroppen på én gang.

7. Gir bedre kompost

Kaffegrut kan erstatte bark og flis som generatorer for kompsteringen. Mona Kristin Nordli, gartner og faglærer i Hagebruk ved Natur VGS i Oslo, sier til klikk.no at gruten er porøs og derfor vil bidra med luft og kan fremskynde komposteringen. – Spesielt om du legger det lag-i-lag med for eksempel plenklipp, sier Nordli.

8. Fjerner holka

Til vinteren kan du strø tørket kaffegrut på isen istedenfor salt og grus. Syren i gruten smelter isen.

9. Poser under øynene

Gruten kan være en quick-fix mot poser under øynene. Blander du gruten med iskaldt vann og legger det på det hovne området vil du dempe hevelsen.

10. Skrubbe gryter

Kaffegruten egner seg bra til skrubb. Også på skitne gryter, eller på grillristen din. Og smaken av kaffe i burgeren din forsvinner etter et par måneders tid.

kaffegrutens_hemmelighet_3_tommetanker

 

Enjoy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s