Supermåneformørkelse

måneformørkelse_blank2015

Når supermåne og total måneformørkelse forekommer samtidig kalles fenomenet litt uhøytidelig for supersaumåneformørkelse. Slike er det ikke ofte man ser i Norge. Sist var i 1982, men den var ikke like stor. Og dere kan takke meg og jobben min for dette. Vi driver med mye spektakulært på jobben om dagen. Og denne gangen klarte vi å få hele verden til å se vår vei. Ved hjelp av en stor porsjon fantasi og ennå mer tullball, klarte vi å utnytte solens kraftige stråler til å lyse vår vei. Som en diger projektor stilte vi inn og målte opp for så å gjennomføre hele prosjektet i natt. Horder av månetilbedere og andre lunatics holdt seg våkne og kikket på arrangementet. Eller er det bare jeg som har Månesyke?

måneformørkelse_månen_blank2015

Månesyke. Det engelske ordet ”lunatic” betyr sinnsyk og kommer fra det latinske ordet luna, som betyr måne. Sinnssykeloven i England fra 1824 (The lunacy Act) slo fast at folk kunne bli gale ved fullmåne, og at det var flere mord og selvmord nettopp da.

Varulven. I mange land er det nettopp ved fullmåne at enkelte mennesker forvandles til halvt ulv, halv menneske. Dagen etter husker ikke vedkommende noe og lever et normalt liv som menneske frem til neste fullmåne. Og overlever du et bitt fra en varulv, blir du selv en varulv.

Elgpåkjørsler. Rundt fullmåne er det mange fler dyrepåkjørsler ved veier og jernbane.
Transylvania-hypotesen. Fullmånen fører til mer sinnssykdom, selvmord og vold,

Søvnløshet. Uro, angst og rastløshet sliter i kroppen. Studier har vist at fullmåne har innvirkning på søvn. Ved ny- eller fullmåne er det større ladning av elektromagnetisk strøm i kroppen og mer drømmeaktivitet i løpet av søvnen.

Åndelig sensitivitet er størst ved fullmåne og nymåne, derfor holdes religiøse og kulturelle høytider akkurat da. Mange velger også å legge fasten til disse tidene.

Ølbrygging. Gjæringsprosessen øker merkbart ved fullmåne.

Paddeparring. Amfibier rundt om i verden synkroniserer sin parringsaktivitet ved fullmåne. Dette er et globalt fenomen som forskerne ikke la merke til før i 2009.
Både frosker, padder og vannsalamandere liker å parre seg i fullmåneskinn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s