Gammelt Nytt på Museet

gammelt_nytt_tommetanker

Dagen startet perfekt i går. Barnebarnet som overnattet hos oss sov lenge. Og da kunne jeg sove lenge. Ingen forsiktig banking på døra klokka 06.10. Hun kom tassende inn i stua der jeg satt med første kaffen klokka 08.23. Akkurat passe tid å stå opp på sa jeg. “Gjesp”, sa hun. Hun satte seg på stueteppet og bygde magiske fjernkontroller i lego mens hun spiste forkost og jeg leste avis. Et par timer senere var også Maya oppe og vi dro av sted til aktivitetsdag på Vest-Agder Fylkesmuseum. Men det var først etter at Maya var frisøren min og jeg fremstod som gammel men ny på toppen. Og det er jo det museet også er. Det er gammelt, men med nye ting hele tiden. Og i dag var det barnas aktivitetsdag. Hinderløype hit og hinderløype dit. Lunkagrilla pølser og halvsmelta iskrem. Akkurat slik det skal være på et utemuseum.

isamaya_museet_tommetanker

Det var helt topp. Alt det som var gammelt nytt for meg var gammelt men nytt for barnebarnet. En tur i kjerre med HesteHoppa Misi som motor var fantastisk. Og en trygg bestemorhånd å holde i var godt, mens vi balanserte 1000 meter over bakken på et svingete tau. Og når barnebarnet var mett av oppleveser og returnert til foreldrene dro vi på hytta, hvor årets siste båttur ble tatt, og akkurat i det vi skulle hjem kom Siv og tre av hennes medsammensvorne og inntok brygga og grillen og oktober kvelden ble sen. Selv forlot jeg brygga litt tidligere og  avsluttet dagen med en runde fotball. Selv om jeg er gammel i beina er lemsterheten ny hver gang. Gammelt og nytt møter hverandre. Og det er topp på dager som i går.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s