Meningers makt

blogglisten

På Lindmo i går så jeg Sophie Elise, bloggeren fra Harstad som med sine store fordeler har fått så store fordeler. Hun er en ærlig liten nordnorsk kraftbombe som er like interessert i Botox som flyktninger. Hun skriver om sponsede vesker og sponsede hjertestans. Hennes stemme blir hørt og lest av mange hver dag. Hennes meninger har makt. Derfor er reklame-norge glad i henne. Det er fascinerende. Det virker som hodet hennes er som min zappe-finger en lørdagskveld foran TV’n. Den står aldri stille. Jeg begynner med et program som jeg kanskje liker, og ser trofast på det. Helt til reklamen kommer. Da zapper jeg. Ser litt på kakekrigen, litt på meningsfulle nyheter, litt på Kardashians, litt på Brennpunkt helt til jeg stopper opp i en Ringenes Herre film jeg har sett 7 ganger før. Og der blir jeg helt til reklamen kommer, og så er det samme leksa om igjen. Zappefingeren våkner. Den tilbringer tid i programmer med mening, og tid i meningsløse programmer. Og det er denne kjappe vekslingen mellom dypt alvorlige og overfladiske ting som er fascinerende. For jeg tror det er ekte. Jeg tror Sophie Elise er ærlig. Det er slik mange ungdommer er. De er kjappere i hodet enn oss gamle. De er ofte ikke smartere,- men de er kjappere. De kan switche tema og emne superraskt, og allikevel ha fokus. En underlig egenskap, men jeg tror den er der. Og jeg har lest mange blogger. Mye overfladisk, kosmetikk og mote og interiør og cupcakes ispedd meningsfulle ytringer om aktuelle tema. Noe er bra, det meste dårlig. Og ser en på blogglisten i dag så er det en vinner som kanskje ikke er bedre enn Sophie Elise selv om den tiltaler oss menn. Og  selv om hun er nesten på toppen så er det en annen blogg som har hatt det største hoppet. Sjekk 11. plassen. Opp tretten plasser. Uansett hva en skriver om så er det vel ærligheten som gjelder. Kjærligheten til sine interesser og meninger. Så er det vel opp til oss lesere og lese det, eller ikke.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s