Vi reflekterte over livet

takk_tur_tommetanker

I gårsdagens mulm og i gårsdagens mørke satt jeg ved et bål og reflekterte over livet sammen med en 8 åring og ei 5 åring og ei pakke laktosefrie pølser og myke speltlomper. Det viste seg også at de var mine barnebarn. I et svakt øyeblikk gav foreldrene sitt samtykke til at jeg kunne ta dem med inn i mørket denne søndags kvelden. Med hver sin lykt i lomma og i panna møtte vi opp sammen med en gjeng andre vettskremte foreldre og besteforeldre og deres vedheng i ymse små aldersgrupper. Det var Barnas Turlag i Turistforeningen som inviterte til “Refleks-Tur” til Ringåsen. Og en riktig fin tur ble det. I skumringen gikk vi inn i skogen og sakte men sikkert dukket refleksene opp mens mørket pakket oss inn. På trær og busker hang refleksene. Og vi fulgte dem inn i det mystiske mørket. Enkelte fedre hadde om mulig overkjøpt hodelykter til sine små. Enkelte av lyktene var designet for flombelysning av idrettsarenaer og ikke til kosetur i skogen. Men de ble etter hvert slått av. Fedrene til barna med monsterlyktene ble raskt snøblinde i det de små snur seg mot dem og de får 3000 lumens gnagd inn i begge pupillene. Og det er faktisk overraskende mye reflekser på varmedresser for små mennesker. Det glitret og strålte av reflekser både foran og bak oss. Som nissens lange rekke med reinsdyr lyste vi oss innover og oppover til toppen. “Vi har det fint nå,- bestefar” sa 5 åringen til meg. Og mens hjertet mitt smeltet og storebror var enig fikk vi i oss litt pølser og litt varme fra bålet.

reflekstur2_tommetanker

Takk for Turen til Barnas Turlag, og takk for turen til 2 små folk som vil bli med en gammel sopp på tur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s