Det var en gang et nett-troll

troll_tommetanker

Akkurat som nett-trollene går seg vill i skogen av meninger og klarsyn, gikk jeg meg vill i skogen av skogståke her en dag. Og mens nett-trollene smyger seg rundt i kommentarfelt og manøvrerer til høyre og venstre og opp og ned mens de lurer ut meninger om mangt og ingenting smøg jeg meg mellom furuer og bjørker og tenkte på nettopp det. Jeg kunne ikke se så langt fordi det var tåke. Men jeg vet jo at det finnes mer inne i tåka. Det er bare å gå videre. Men hvorfor ser ikke nett-trollene det. Hvorfor undersøker de ikke den tåka de har rundt seg. Hva er det som gjør at disse kvinner og menn og menn og menn har skylappene på og sier de ser fremover. Kanskje de egentlig ikke ser så langt fremover. Kanskje framsynet stopper ved nesetippen. Kanskje de ikke ser tåka en gang. Og ser de nedover stopper synet om mulig ved navlen. Men en ting skal de ha. De er ofte flinke til å se bakover. Kanskje de ikke har øyne under panna? Kanskje de kun har øyne i nakken.  Det er nok derfor de fomler så mye. Fordi de kan ikke se. Heldigvis er det ikke så mange nett-troll igjen. Men går du på en oppdagelsesreise blant kommentarfelt og smilefjes vil du kanskje støte på dem. Og det beste en da kan gjøre, er å se litt lengre enn dem. Kanskje ta frem ei lommelykt og lyse på dem. For som kjent sprekker troll når de får lys på seg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s