Sykt defekt!

sykt_defekt_tommetanker

Sykt Perfekt er en TV2 serie som handler om noen jenter og deres prestasjonspress i vårt trygge samfunn. I denne vår verden hvor alle skal få lov til å være akkurat slik de er, men;  “Lille speil på veggen der, hvem er vakrest i landet her. ” Vi har visst blitt sånn. Vi. Vi har blitt langsomt lullet inn i de forventningene vi tror andre setter til oss selv. Og voksne, men mest unge, lar seg  lulle langsomt inn i en uvirkelig verden hvor den de ser i speilet aldri er den vakreste, aldri den flinkeste. Troen på egne evner forsvinner i takt med andres tanker om en selv. Det er aldri godt nok. Vi voksne har det ofte litt bedre, for vi har noen bremseklosser. Med tid kommer troen på hvem vi er. Med tid kommer erfaring. Med tid kommer virkeligheten. Men er du ung har du ikke erfaring. Du har ikke tid nok, og beina er ofte plantet i en uvirkelighet som bare er virkelig for dem. Det er noe som er defekt siden alt skal være perfekt. Noe er defekt hos oss som samfunn siden disse unge menneskene har behov for å være perfekte. For i mine tomme tanker er alle fine mennesker. Bare på ulike måter. Vi kan alle stå med hevet hode og rope ut hvor gode vi er. Helt til noen andres forventninger overtar våres. Da begynner nedgraderingen. Norge er et godt land. Et mulighetenes land. Og jeg håper denne serien og skolemateriellet som følger kan hjelpe. Hjelpe flere unges ben til å stå med hodet hevet i den virkelighet som omgir dem. Det er ikke bare deres ansvar å akseptere seg selv. Det er også vårt.

Vi er jo alle perfekte på vår egne spesielle måte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s