Planespotting på Busteinen. Ta turen.

busteinen2Et ypperlig turvalg på en strålende dag. Rossevann, Busteinen, Tyskerstien og Brulihei. Og fly fra hele verden. For går en på tur med en som er over normalt opptatt av store ting langt oppe i luften blir en gående å se like mye opp som ned og bort og dit. Jeg beveget meg inn i ukjent, men flott, terreng denne dagen. Jeg hadde hørt om Tyskerstien og Rossevannområdet tidligere. Hørt at det var fint. Ryktene stemte. Men som andre turområdet er dette i ferd med å bli forminsket. Det var mye hogstfelt og avsperringer starten av løypa på Rosseland. Men så ble det fint. Sammen med to gode turvenner gikk vi ei godt merka runde. Fin mørk skog og åpne fine myrer. Mye fin innsikt og litt utsikt. Vel oppe på platået fant vi Busteinen.

Historien sier at hulen skal ha vært bebodd. Den eneste som en med sikkerhet har bodd der er Christian i Grauthelleren ha bodd hermens han hogde tømmer for bøndene fra Rosseland. Gjetere har og søkt tilflukt her i dårlig vær.

Terrenget åpnet seg etter Busteinen og min flynerd av en venn kikket på strekene langt der oppe og ned på appen sin som fortalte hvor akkurat det flyet kom fra og til hvor det skulle. Han ble glad da jeg klarte å zooooooome meg opp til flyet og ta bilde. Vi ble solbrente i panna. Vi fant en fin steinflate og nøt litt sen lunsj. Videre svingte vi oppom Brulihei på vei hjemover før vi nok en gang havnet opp i et oppsprengt hogstfelt.

Turen var ny for meg. Men skogen her gav mersmak. Fint terreng og fint selskap. Takk for turen.

brulihei_Andrew_tommetankerbusteinen3_tommetankerbruliheibusteinen_tommetanker

https://ut.no/turforslag/118824/kristiansand-vagsbygdskauen-busteinen-rundt

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s