En ekte Snørøverborg.

kong_vinters_borg_tommetanker

Maya og Kong Vinter har nå forlatt oss. Men dersom noen skulle tvile. De kommer tilbake. Begge to. Helt sikkert.  Forhåpentligvis Maya først. Maya er i Oslo og skal ikke lenger. Hans kongelige høyhet mr. Vinter derimot skal lenger. Langt opp og langt vekk. Kong Vinter ser nå ut til å ha tatt med seg det som er av snø hos oss og trukket seg innover og oppover og bortover. Han kommer jo  tilbake han og, men det er kanskje månedsvis til. En takk skal han ha. For med det siste snøfallet rakk vi akkurat å lage en borg. En ekte snørøverborg. Lucas og Isabella slet og slet og med blod, svette og tårer oppførte de et arkitektonisk under. Et under at det står. Gleden var stor og det var gøy. Men i løpet av en gruppe formildende omstendigheter rant hele borgen vekk i sanden. Det var Kong Vinter som tok den med seg i det han la seg ut på sin lange ferd. Det han ikke vet er at han blir ikke kvitt meg så lett. For selv om han lurer seg vekk herfra så oppsøker jeg han. Lenger og lenger vekk må jeg, men jeg finner han. Innover og oppover. Men snart blir vel det også for langt. Så jeg vil benytte anledningen nå, mens han ennå er innen på hørevidda og ikke på Finnmarksvidda. “Takk, Kong Vinter, for i år, – Vi sees..”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s