Naboens katt.

bengalsk katt_tommetanker

Eksotisme på høyt plan. Bokstavelig talt. bengalsk_katt_2_tommetankerVåre nye naboer har sluppet kattene sine ut. Det er jo tross alt vår i luften. Og hvilke katter. Bengalkatt. De ser ut som leoparder, kan klatre som ekorn og nysgjerrige som få. Og for katta vår er det en interessant tid. Han er stor og hårete og vant til å få viljen sin ute i gata. Og jeg antar at han foretrekker tingene slik de er. Som sørlendinger flest liker han ikke endringer. Og så står det plutselig to Bengalkatter på trammen og banker på. Han blir lettere stressa og en smule irritert. Pus er ikke lenger konge. Gata har fått en dronning. Men for oss menneskelignende skapninger er de gøye å se på.

Bengalkatt er en forholdsvis stor tamkatt, som kan veie opp mot 9-10 kg på det meste (ukastrerte hanner). Kroppen er relativt rektangulær, slank, atletisk og muskuløs, og har robust beinstruktur. Muskuløse bein med forholdvis store runde labber. Hodet har høye kinnbein og er forholdsvis stort med relativt små og godt avrunda ører, som er brede ved basen. Øynene er bredt ansatt og store, og kan være grønne, blå, blågrønne, brune eller gullgule. Halen er middels lang og er godt avrundet på haletippen, som skal være sort.

Pelsen er kort, tykk og relativt tettliggende. Svært tett om den får gå fritt ute på våre breddegrader. Den finnes i en rekke farger med 2 ulike basismønstre, runde flekker (prikker) og marmormønstret (tabby).

Atferd

Bengalkatter har et jevnt godt humør og karakteriseres som en hyggelig, leken, og tolerant kamerat. Tidliggenerasjonene kan arve skyheten fra leopardkatten dersom den ikke håndtreres mye av oppdretter som liten. Bengalkatten er uansett en svært selvstendig og meget dyktig jeger, om den får lov til å utvikle disse egenskapene. Generelt anbefales det å holde to katter slik at de har selskap i hverandre, men katten er flink til å aktivere seg selv så i de fleste tilfeller går det bra med en.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s