Purple Rein

prince_dead_purple_rein_tommetanker

Prince lever. De fleste av oss graves til slutt ned og forsvinner gradvis i tankene til andre. Det hender neppe med denne lille store mannen. Han burde levd i Paris sammen med kunstnerne Van Gogh og Lautrec. Tror de hadde blitt hans gale sjelevenner. Like kunstnerisk gale som Prince.  Men han levde i vår tid. Han har påvirket min tid og din tid. Hans evige søken gjorde det vanskelig for fans og følge han. Stilskiftene var store. Talentet ble bare overskygget av egoet til tider. Jeg var aldri fan av Prince. Hans sang Purple Rain fikk meg til å smile av og til. Den gav meg bilder i hodet av Setesdalsheiene og fargerike villrein. Men en gang dro Ole meg med på konsert. På konsert var jeg, Ole, ihuga Prince-Fan og Prince og ca  53.000 dansker. Vi så Prince i Bøgescenen i Skanderborg. Verdens vakreste konsertscene. GUDD!

Og Prince skuffet ikke, – han overrasket. Gudd som han kan spælle på gitar. Og gudd som de tre unge damene i bandet hans kunne spælle. De rocka ved funkyfoten så det holdt. Det funka det funky. Det startet med Prins Fredrik av Danmark som mottok en pris på scenen, for så å fortelle publikum. “at de ikke var kommet i skoven for at høre en prins tale, men for at høre en prins synge”. Så han overlot mikrofonen til Prince.  Gudd for en jubel. Når 50.000 glade dansker hyller sin prins så høres det. Og vi stod der. T0 småfulle glade nordmenn, og deltok. Kjennere sa at konserten var fin. Prince leverte. Og jeg opplevde en levende legende som nå er en død legende. Sammen med en kamerat sang vi Purple Rain i Purple Rain i en varm sommernatt på Smukfest. Denne gangen uten høyfjell i tankene. Kult.

Hvil i fred og gi jernet på den andre siden også.

prince_prurple_rain_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s