Av jord er du kommet. . . . .

øko_jord_tommetanker

. . . . til jord skal du bli, men av jorden skal du igjen oppstå. I all evighet. Amen. Skulle ønske det var så enkelt. Problemet er at vi nå må velge hva vi skal bli. Hortensia-Jord, eller Dekk-Jord, eller kanskje ønsket er å gjenoppstå fra litt Blomjord med Leca. Min gamle far var en jordnær mann, og tenker han var fornøyd når han, etter et langt liv, ble lagt i jorda. Han hørte liksom litt til der. For ned i jorda, ut av jorda, opp av jorda, dyrket han de underligste vekster. De beste grønnsakene og de vakreste blomstene. Og jeg kan ikke huske at han noen gang kom hjem med en plastsekk med jord. Han brukte det han hadde, eller så kom det en lastebil med jord som ble tømt foran garasjen. Ting har endra seg. Det er vanskeligere nå. Spesielt for vår nyeste generasjon. De som tror all jorda kommer i sekker fra Plantasjen og Hageland. Jord er ikke lenger jord. De har til og med innendørs jord. Har vi rett og slett havna helt på jordet uten å se ned. Kanskje det er på tide å stikke spaden i jorda og ikke i posen.

Min favoritt jord er forresten Økologisk Jord? Betyr det at alle de andre ikke er økologiske?

Jeg skal begynne å produsere sekker med Hardangerf Jord og Sognef Jord.

Det finnes nok et marked.

fra_jord_er_du_kommet_tommetanker

fra_jord_er_du_kommet

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s