Tuttafuglen

tuttaegg_tommetanker

Ornitologi. Læren om fugler. Ikke bare løse, men også flyktige. Og våren er som myrrah for sjelen og smøring for lillehjernen for oss fugleelskere. Det kvitres og hekkes i busker og hekker. En sen kveldstund i skogen leverer fuglenes symfoni fra de øverste grener. Vakrere tonespill finnes ikke. Og nå er klekkingen i gang. Små nye sarte vesener prøver lykken i denne verden. En sjeldenhet åpenbarte seg i går for meg, bak en stor stein i skogen ved Sukkevann. Bak en diger maurtue lå det en ennå større stein. Og bak den igjen det var de gjemt, i mykt vårgrønt gress lå de. Innpakket i eikeløv fra i fjor. Der lå Tutta-eggene. Denne sjeldne, utrydningstruede, trekkfuglen legger sjelden egg. Og det er ennå sjeldnere at redene blir oppdaget. Men altså her. Her lå de. Klar for klekking. Tutta legger ofte egg i bakken i små hull på store plener. Oftest i ly av store folkemengder i forbindelse med golfbaner. Så dette var en sjeldenhet. Et Tuttarede inne i skogen. Gleder meg til Tuttingene blir klekket.

tuttarede_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s