Stopp og tenk, på ulykker og kunst

McDonalds_crash_tommetanker

Det går en liten lokal tanketenkedeling på nettet nå. Noen synes kommunale penger ikke skal brukes på kunst de ikke forstår. Og alle innleggene er gull verd. Det viser at vi tenker. Og det er vist derfor vi er. Jeg tenkte først på ulykke. Et sterkt bilde. Og et nært bilde. Her stod jeg stille utenfor McDonalds i Kristiansand og tenkte på at slik ønsker jeg aldri at noen biler skal ligge. Det er altfor mange som havner slik. Av uoppmerksomhet, ubesluttsomhet, dumskap og uflaks. Det var det jeg tenkte på. Et bilvrak der et bilvrak ikke hører hjemme får meg til å tenke. Hvor mye penger kommunen har brukt på kunstprosjektet vet jeg ikke. Ei heller meningen bak opp-ned bilene. Men den meningen jeg gav dette bildet vil gjøre meg mer bevisst i trafikken. I alle fall en stund. Og om andre tenkte som meg, så er det verd hver krone. Det skumle var, at når jeg stod der, passerte det mange mennesker. Mange stoppet og undret. Og det er viktig. Det er viktig å tenke. Men noen la ikke en gang merke til bil-vraket. Det er skremmende.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s