En varm anbefaling og en kald fornøyelse

nordlandspils_beerscapeme.jpg

Det er godt å bo på Sørlandet akkurat nå. Ingrediensen er på plass til gode øyeblikk. Et kaldt bad og ei varm øl, eller et kaldt bad og ei kald øl, eller et varmt bad og ei varm øl, eller et varmt bad og ei kald øl. Uansett temperatur, – det kan anbefales på det sterkeste. Dette enkle men gode liv. Livet som består av litt hav, litt svaberg, litt øl og litt sol. Litt kulde og litt varme. Gårsdagens kveld var av den magiske lune sorten. Den det er få av om sommeren. Av og til ingen. Og så er det jo egentlig ikke sommer lenger, selv om det er det.  I går bestod den varme fornøyelsen av et bad. Ikke en dukkert, men et bad. Opp og ned av vannet flere ganger uten at leppene ble blå og at testiklene gikk i hi for vinteren. Og om noen lurer på om det er vanskelig å koordinere et kameras selvutløser med det å ta bilde av seg selv i luften bak en ølboks så kan det bekreftes. Mens Maya nøt solen fra stolen nøt jeg den nede i tanga. “Det er så godt å leve, si meg kan du ikke se det?” Postgirobyggets; En Solskinnsdag fortsetter sine toner inni mitt hode og inn i høsten som ikke kommer. Den kalde fornøyelsen i går var en boks Nordlands Pils. En overraskende god pils. I 1897 ble Nordlands Bryggeriet grunnlagt i Bodø. Nordlands Pilsen ble kåret til Norges beste øl i 1986 og verdens beste øl i 1987 i konkurransen “Monde Selection Bruxelles”. Ikke rart at jeg likte det. Og det til tross for at det i dag produseres i Trondhjem. Det var noe trygt over dette ølet. Nam. Passer utmerket til et bedre selskap og et varmt sensensommer bad. Spesielt når du prøver å ta bilde av deg selv som stuper ut i Korsvikfjorden 13. september, – med selvutløser innstilt på 10 sekunder.

nordlandspils_3_beerscapeme

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s