Jeg liker ikke slåssing.

blod

Egentlig så vet jeg jo at vi har det innebygd. Alle oss. Blodtørsten. Blir vi presset langt nok vil vi se smerte hos andre. Vi vil ha hevn. Vi vil se blod om vi kan. Vi vil slåss. Se smerte og lidelse hos motparten. Men hva om en ikke blir presset langt nok av sinne og frustrasjon og trangen til hevn. Hvorfor vil vi da se andre lide. Jeg skjønner ikke denne lysten og fasinasjonen av blod som spruter, øyne som buler og kjever som knekker. Det sies at det gir en ur-dyrisk og adrenalinfylt opplevelse bare å se på det. Og det nok jeg som ikke passer inn. Jeg blir litt trist av å se på. Derfor unngår jeg det om jeg kan. Tvekamper med blod og skade og død til følge har så vidt jeg vet alltid fantes. De fleste liker å se på det, og noen liker å delta. Jeg liker verken å se på det, eller delta. Og dersom muligheten skulle komme ville jeg løpe vekk i ei helsikes fart. I går, og i dag har de vist om igjen og om igjen at ei dame blir slått ned av ei annen dame. Det tok ikke så lang tid den slåsskampen. Totalt bare noen minutter. Den varte helt til ho ene klarte å slå ned ho andre. Da hadde ho allerede kutt i fjeset og blodet rant. Allikevel fortsatte ho andre å slå. Helt til ho slo så hardt at ho som allerede blødde var banka helseløs. Banka opp så hardt at ho ikke kunne gjøre rede for seg lengre. Først da var det noen som grep inn og stanset kampen. Fram til da hadde alle de som stod rundt heiet og ønsket mer blod. Og nå jublet de. Jeg liker ikke slåssing. Ei heller i lovlige former. En sport hvor to stykker er enige om at det ypperste de kan oppnå med hverandre er å skade motparten mest mulig i ett slag er kleint synes jeg. Men det er kanskje meg det er noe galt med. Jeg liker å se kappestrid og tvekamper. Og jeg vet det er idretter som har mer skader enn slåssing. Men jeg liker ikke konseptet med at det å skade noen er hensikten med sporten. Frivillig eller ikke. Det rare er vel at jeg nå setter meg selv i fare for å bli banket opp ved å skrive at jeg ikke liker å se på at andre blir banket opp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s