De vakre detaljene

envakkerdetalj2_tommetanker

Se deg rundt. De er der. Over alt og under alt. De er der. Det er vi som ikke er der. Eller vi enser dem ikke siden vi nesten ikke enser oss selv der vi går i vår introverthet og tenker på fremtiden og fortiden istedenfor på akkurat nå. En dag på jobben stod jeg litt fast i en tanke. Hodet stod og venta på grønt lys og jeg håpet jeg hadde nok idekraft igjen til denne jobben. Jeg har lært at når du står fast i noe skal du bevege deg over til noe annet. Så jeg stilte meg ved vinduet og så ut i lufter. Bare til å begynne med.  For luften er ikke så fin å se på. Så jeg begynte å se gjennom luften helt til blikket stoppet på det det landet på. Jeg så noen der nede som prøvde å løpe fra vinden. Jeg så noen unge damer som ennå tror det er 25 grader ute. Og noen unge menn som gikk og nøt sin egen brystkasse. Rett over gaten fra mitt kontor ligger Ernst Hotel med sin flotte arkitektur. Jeg beundret detaljene i den. Gesimser og søyler. Takrenner og takplater.  Verandaer og vinduer og til slutt stoppet øynene opp ved de tre små vinduene. De som speilet skyene og solen som finnes bak dem. Magisk vakre på denne forblåste oktoberdagen. Og de var der for meg, akkurat da. Akkurat da jeg trengte en liten vakker detalj for å frigjøre hodet mitt. De holdt ikke lenge på sin vakkerhet, de tre små vinduene. Men det var nok. Jeg smilte litt og fikk grønt lys i hodet mitt. Jobben venta.

envakkerdetalj_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s