“Kan vi gjøre det om igjen?”

kveldstur_tommetanker

Det skal ikke så mye til. 2 timers tur gav et livstids minne. I alle fall for meg, og jeg tror for dem. De to som er bror og søster og bare 15 år til sammen. Ull-longs og luer og votter og et mørke som senker seg. Hadde vi gjort dette i Juli hadde vi sett teite ut og opplevelsen vært annerledes. Men vi gjorde det i går. Første tirsdag i advent, 29. november. Og alt vi trengte var en sol som hadde gått ned. Noen hodelykter fra ClasOhlson og en sekk som rommet Speltlomper, Glutenfrie pølser, 3 mandariner, noen sitteunderlag, litt eplejuice pluss ei hand å holde i. Selv er jeg redd for høyder, løver, skumle menn og folk generelt. Men mørket er jeg ikke redd. Mange er det og jeg skjønner det. Det du ikke ser vet du ikke hva er. Men jeg har tuslet blant trær og maurtuer såpass mye at jeg er trygg i skogen. Også når lyset er slått av.

lys_overalt_tommetanker

Så i går ble to småtasser med meg inn i mørket mitt. Inn i skogen. Jeg håper jeg skal gjøre dem trygge. Og jeg tror det hjelper. Om de blir engstelige har de handa mi. Og den kom. En liten barnehånd søkte min og mestringsfølelsen steg. Som den turoperatøren jeg en sjelden gang er må jeg si meg fornøyd med opplegget. Vi satt rundt bålet i svartheten, og både flammene og ungene lyste opp livet mitt. De sang en Luciasang de begge hadde lært på skolen og de glemte at de ikke kunne se lengre enn lyset fra bålet. Det beste kom til slutt. For når vår tilmålte tid var omme og hjemturen var et faktum kom spørsmålet som varmet en enkel sjel; “Kan vi gjøre det om igjen?”

Jeg er glad.

kveldstur_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s