Frarøvd Nytelse

berliner_ryesse_beerscapeme

Du vet når du gleder deg til noe. Noe spiselig, noe drikkelig. Sitriingen i smaksløkene. Kjertlene like under smilehullene starter strømmer av sugl. Forventninger som innfris er en sansenes bekreftende jubeldag. Og jeg har en svakhet for øl. Ikke alt øl, men mange typer. Og jeg smaker på mye rart nå som enhver besteborger med sans for kullsyre kan starte sitt eget bryggeri. Mange butikker har store utvalg og mange deilige hyllemetre med dette nektar. Øl fra alle Norges avkroker og alle andre kroker. Øl som brygges på kildevann, fjellvann, sundtvann, saltvann, ferskvann, blomstervann og andre gamle vaner. Øl har tydeligvis ingen fast definisjon. Eneste fellestrekk er at om du drikker mange nok blir du kanskje full, om du velger annet øl enn det som er gradert null.  Vel jeg gledet meg her en dag. Jeg hadde jobbet ute, gått i skogen, sjekket hytta og sett på mørket. Ikke før i ni tiden steg jeg inn i huset. Og der visste jeg at det stod en ny frisk uåpnet øl og ventet på meg. En sort jeg aldri hadde smakt før, tappet på en flaske av spennende form. På med pysjen, på med TVn, klar med chipsen, opp med korken, lukke øynene, opp med flasken, ta en slurk  . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .. Først etter 5 minutter kom jeg til meg selv. Alle forventninger var knust. Drømmene pulverisert. Framtidsutsiktene spolert. Verdensbildet forvrengt. Ingenting stemte. Helsikes øl. Av og til smaker jeg jo noe som ikke innfrir, men dette! GUDD. En fin miks av GJÆRA DIESEL, MUGNA KOMPESAFT, BJØRNEPISS, RÆGEVANN FRA I FJOR og GJEITESVETTE. Til og med elefanten gikk i bakken.

Terningkast 0

Ich Bin Ein Berliner Ryesse. Fra Brouwerij Alvinne. Avbefales.

berliner_ryesse_bak_beerscapeme

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s