Kärcher vindusvasker er ikke en vindusvasker.

vindusvasker_2_tommetanker

Danke Herr  Alfred Kärcher und ihr Frau Irene. Denne mannen, født i 1901 i Baden-Württemberg har vi menn uendelig mye å takke for. Vår høye trykks beskytter. Da han i 1950 oppfant den første skikkelige høytrykks-spyleren var mye gjort, eller rettere sagt,  rengjort. Selv døde han tidlig, kanskje av høyt blodtrykk?, ikke vet jeg. Men hans frau; Irene Kärcher holdt trykket oppe, for å sei det slik. Og i dag finnes deres vaskedingser over hele verden. Også i Norge. Også i Kristiansand. Også i Høvågveien. Også i nr 26A. Også på verandaen min. Også i min hand. En Kärcherdings. En Kärcher vindusvasker som ikke er en vasker. Som sørlending er jeg skeptisk til dingser. Skeptisk til alt egentlig. Så det var først når min nabo i ly av mørket vasket vinduer med en dings at jeg ble intressert i den dingsen han hadde. For vindusvask er dritkjedelig, tar lang tid og du kan forbanne deg på at det aldri blir rent. Du, eller din kone, vil alltid se striper på glasset etterpå. Inntil nå. Og igjen Takk Kärcer . Du startet det hele men det var dine etterkommere som fant opp lavtrykkssuging med Kärcher Vindusvasker som egentlig ikke er en vasker. Du må fortsatt vaske vinduet selv. Det denne gjør er det du skal gjøre etter vasking. Fjerne fukten, vannet, hinna. Og det gjør den, og den gjør det godt, og den gjør det fort. Gudd. En dings som ikke virker som den heter, men som den skal.

vindusvasker_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s