Et par sko i gangen

mayas_sko_tommetanker

Endelig stod de der. Skoene. Endelig tilbake etter tre ukers fravær. Der de hører hjemme. De lysebrunebeige ankelhøye skoene i skonummer 37 med jukseknyttelisser og glidelås i siden. De er støvete av sand fra en et annet høyland. Og de er litt slitne akkurat nå for de har reist langt på kort tid som virker veldig lenge. I 16 timer har de flydd over hav og land fra Brasil for til sist å havne i Kristiansand. Og med seg bringer de historier jeg ikke har hørt før og historier jeg har hørt før, men som jeg gjerne hører om igjen. Men før fortellingene fortelles skal de hvile. Bare stå der til freden har senket seg og støvet har lagt seg. De skal få stå i fred og trekke pusten til alt det andre som var med på turen er pakket på plass. Noen gamle ting og noen ny ting hadde de med seg. Noen vanlige ting og noe jeg aldri har sett tidligere. Og før skoene går ut på egenhånd igjen venter de besøk av tre par små barnesko. De skal stå der sammen i gangen mens eierne løper inn til hun satt fra seg de skoene der i går.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s