To uhyre viktige par sko

toparsko_tommetanker

Jeg gikk kveldstur i går. På med turskoene. Inn i mørket igjen. Inn i natten. Stille, mørkt og godt. Den indre roen finnes der. I alle fall for meg. Og jeg trengte det. Finne roen. For tidligere på dagen hadde en hyper gutt med flybensin i ræva og sennep under øyelokka trukket meg ganske langt og gjort meg ganske sliten i hodet. Der hvor han i det hele tatt ante at det var en grense gikk han over. Han var i gassen den dagen. Han tynte meg. Høyt og lavt og med sterkt utbredt hørselshemming hva gjaldt korrigerende bemerkninger. Han var en vilter valp denne dagen. Det er så lett å bli sinna på slike. Bruke sin overmakt til å styre vilterheten. Det tyngste er å la vær. Prøve lure, men lange, løsninger. Det min Maya har lært meg. Det var tungt men jeg tror det funka. Vi kom oss gjennom dagen alle sammen. Uten de store slagene. Og en liten topptur til Sotåsen for å se solnedgangen hjalp. Der oppe traff vi faktisk en annen valp. En virkelig en. De lekte godt sammen. Den valpen og vår valpegutt. Men hodet mitt var slitent så jeg gikk inn i skogen den  kvelden. Der stillheten rår.

Når jeg kom hjem stod skoene der. 2 par barnesko i gangen. Skoene til valpen og skoene til søstera. De stod der og vitnet om hva som lå å sov i sengene inne på gjesterommet. Disse skoene må jeg ta vare på tenkte jeg. Jeg må ikke bli sinna om de ligger slengt eller skitner til. Jeg må ikke gjøre det lett for meg selv. Jeg må gjøre det riktig slik at skoene vil tilbake hit. Også en annen kveld.

Gleder meg til frokost.

sotasen_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s