Nær-Fjernsyn

fjernsyn_tommetanker

Med ganske nyinnsatte netthinner tar hun sjansen. Øynene er kun ett og et halvt år gamle, pent brukte,  og helt fri for fugler i øynene. Både grønne- og grå stær har ennå ikke landet. Der står hun og studerer Fjernsynets magiske verden på ca 15 cm avstand. Hun har ennå ikke passert meteren så innsynsvinkelen blir heller bratt på slikt nært hold. Jeg har forsøkt å fortelle henne om det å utsette pupillene for slikt sterkt lys på slikt nært hold, men det ser ikke ut til å ha noen effekt. Av en eller annen grunn er det stas og se fargeskiftningene i hver enkelt pixel. Tror det må sperrebånd og innendørs strømgjerde til for at denne TV-titteren tar nesa såpass langt vekk fra skjermen at den statiske elektrisiteten uteblir. Heldigvis er ikke fenomenet så langvarig. Hun blir fort lei da TV-sendingen fort blir innholdsmessig utrolig kjedelig og lite variert på Nærsynet.

Det at hun i minuttene etterpå løper inn i vegger, stolben, mine ben, fruktfat, luftfukter og bokyller tilskriver vi den totale blindhet som ligger i senter av hennes synsfelt. Bonuseffekten er at det morer en bestefar.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s